22 Σεπ 2009

Φωτογραφίες και κείμενο από την δράση ενάντια στην φιέστα του εργοδοτικού σωματείου των εργολαβιών στο Α.Π.Θ. το Σάββατο 19/9



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ






Στο «αγωνιστικό» τριήμερο που ξεκίνησε από χτες, παράτυπα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ δίνει τη δική του παράσταση και τα δικά του διαπιστευτήρια στους εργοδότες του με πανηγυρικές φιέστες «ευαισθητοποίησης» του κοινού. Με χορηγό την εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης του ΑΠΘ και με καλεσμένους υποψήφιους πολιτευτές εξευτελίζει στο έπακρο των αγώνα που δίνεται ενάντια στις εργολαβίες ενώ παράλληλα βολιδοσκοπεί ποιός υποψήφιος πολιτευτής θα μεσολαβήσει για να τους λύσει το πρόβλημα



Στο ΑΠΘ την προηγούμενη περίοδο δόθηκε ένας δύσκολος αγώνας ενάντια στο καθεστώς των δουλεμπόρων, σε ένα περιβάλλον όπου το καθεστώς αυτό είναι κοινό μυστικό πως είναι κράτος εν κράτει με την ευθύνη και συμμετοχή της διοίκησης του πανεπιστημίου, της διοίκησης του σωματείου και μερίδας των εργαζομένων που αποδέχονται όλο αυτό το πλέγμα διαπλοκής ρουσφετιού και κατασπατάλησης των πόρων του πανεπιστημίου στους εργολάβους. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, επομένως, αποτελούν τεράστια προσβολή για κάθε εργαζόμενο και όχι μόνο, που το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε για τη διεκδίκηση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ενάντια στην εργοδοσία ,αλλά και στην πολιτική αυτή του ρουσφετιού και του βολέματος. Και πιο πολύ αποτελεί προσβολή για όλο τον αγώνα που ξεκίνησε μετά τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα αλλά και στις μάχες που αυτή και το σωματείο της έδιναν και δίνουν.

Το όλο αυτό σκηνικό βέβαια, στήθηκε σε μια χρονική συγκυρία οπού η εκλογολογία έχει τον πρώτο λόγο, μαζί βέβαια και με τις προεκλογικές υποσχέσεις, τις μίζες και την ψευδαίσθηση της μετεκλογικής αλλαγής.


Τα προβλήματα των εργαζομένων όμως λύνονται με αγώνα. Αγώνα για αξιοπρεπή εργασία και αγώνα με αξιοπρέπεια. Στο πνεύμα αυτό είναι και οι κινήσεις μας ενάντια στο εξευτελιστικό καθεστώς των εργολαβιών. Όχι από φιλανθρωπία για τους εργαζόμενους, αλλά από την ανάγκη για δράση ενάντια στο ακόμα πιο δυσοίωνο μέλλον που διαγράφεται για τις εργασιακές σχέσεις για όλους μας.


«Είμαστε ακόμα εργολαβικοί. Ως πότε?» Θα είμαστε, μέχρι να σταματήσει η υποκρισία του σωματείου και η κοροϊδία τους προς τους εργαζομένους για δήθεν στόχο του την κατάργηση των εργολαβιών στο Α.Π.Θ. Μέχρι να ξεφύγουμε από την νοοτροπία της ψηφοθηρίας, του ρουσφετιού, του ατομικού συμφέροντος. Μέχρι να αποφασίσουμε να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, για την αξιοπρέπειά μας.


ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Πρωτοβουλία ενάντια στις εργολαβίες στο Α.Π.Θ. και παντού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου