12 Νοε 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ


Το προηγούμενο Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, είχε προγραμματιστεί από την πρωτοβουλία ενάντια στις εργολαβίες στο Α.Π.Θ και παντού μια ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση. Συζήτηση για το τι γίνεται από εδώ και πέρα, 7 μήνες από την κατάληψη της πρυτανείας, με τις υποσχέσεις να μένουν λόγια ενώ το θράσος των εργολάβων γίνεται πράξη καθημερινά.


Μια μέρα πριν την εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης, η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ, δέχτηκε τηλεφωνική παρέμβαση – απειλή από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων με εργολαβίες στο Α.Π.Θ, “να μην τολμήσει να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση” και μάλιστα να δηλώσει η γραπτώς η ΠΕΚΟΠ την αντίθεσή της με την εκδήλωση. Το τηλεφώνημα αυτό ακολούθησε μετά από τηλεφωνήματα παρόμοιου περεχομένου, με απειλιτικά υπονοούμενα από προιστάμενους εργολάβων λέγοντάς της να μην συμμετέχει και στο μέλλον σε καμία εκδήλωση με θέμα τις εργολαβίες. Οι γυναίκες, βέβαια από την ΠΕΚΟΠ έχουν δεχθεί λόγω της δράσης τους πολλά τέτοια τηλεφωνήματα που όμως ποτέ δεν φόβισαν ώστε να σταματήσουν και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Το εξωφρενικό με τη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έναι πως το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε από έναν συνάδελφό τους συνδικαλιστή, ο οποίος υποτίθεται πως βρίσκεται, ''εκλέγεται'', στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων κ μάλιστα ως πρόεδρός τους, μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων , κάνοντας ότι μπορεί για να παρατείνει το καθεστώς του δουλεμπορίου και ξεπουλώντας τις ανάγκες και των αγώνα των εργαζομένων. Ό ίδιος πρόεδρος, ήταν που διοργάνωσε παράτυπα ένα ''αγωνιστικό'' τριήμερο εκδηλώσεων με χορηγό την εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης του Α.Π.Θ και ομιλητές τότε υποψήφιους βουλευτές. εξευτελίζοντας τις ανάγκες και τους αγώνες των εργαζομένων και δουλεύοντος για λογαριασμό των εργολάβων. Η υποκρισία και το θράσος δεν μπορούν να μένουν άλλο αναπάντητα, είτε πρόκειται για τους μαφιόζους – εργολάβους είτε για τα τσιράκια τους.


Η εκδήλωση του Σαββάτου, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους άσχετους με τα παραπάνω (σοβαρό πρόβλημα υγείας), θα πραγματοποιήθει το συντομότερο δυνατό δίνοντας και μια απάντηση στην αποθράσυνση των εργολάβων όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και για άλλα γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Πρωτοβουλία ενάντια στις εργολαβίες στο Α.Π.Θ και παντού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου