1 Μαρ 2009

Δράσεις αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα




Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον Ευαγγελισμό από εργαζόμενους που κατήγγειλαν την εργοδοτική τρομοκρατία και επίθεση. Ακολούθησαν:


27/12: Κατάληψη στο Κεντρικό κτίριο του ΗΣΑΠ





29/12 Πορεία αλληλεγγύης (Πειραιάς) - Αφού πέρασε από το δημοτικό θέατρο και το μπατσάδικο η πορεία, στην επιστροφή ξαναπέρασε από τα γραφεία του νονού-αφεντικού της ΟΙΚΟΜΕΤ όπου ξυλοφορτώθηκαν άγρια τα ΜΑΤ .


30/12: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σκοπό την άσκηση πίεσης για να καλεστεί απεργία από την ΓΣΕΕ – κάτι που φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε – και την συσπείρωση στην κατεύθυνση ανάληψης δράσεων αλληλεγγύης.






31/12 Δράση στον σταθμό της Ομόνοιας (Αθήνα)


3/1 Πορεία αλληλεγγύης στα Άνω Πετράλωνα(Αθήνα)





5/1: Πορεία αλληλεγγύης καλεσμένη από το κατειλημμένο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.


7/1: Θεσσαλονίκη: επίθεση στην Επιθεώρηση Εργασίας, Θεσσαλονίκη


8/1: Κατάληψη Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

9/1: Επίθεση και σπάσιμο των γραφείων της Αdecco και της ΟΙΚΟΜΕΤ (Θεσσαλονίκη)

- Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


12/1: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου


14/1: Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Ευαγγελισμού πραγματοποίησαν δεκάδες εργαζόμενοι της πρωτοβουλίας 27 σωματείων ενάντια στο δουλεμπόριο εργαζομένων και απαιτώντας από τη διοίκηση του νοσοκομείου να σταματήσει αυτή την πρακτική που οδηγεί σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα εργάτριες, κυρίως μετανάστριες.


14/1: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης


20/1: Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα προχώρησε χθες σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στον Κεντρικό Σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη για το καθεστώς των εργολαβιών στο Δημόσιο.


21/1: Κατάληψη στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Αγ. Παρασκευή και στη Δάφνη στην Αθήνα


22/1: Αθήνα: Πορεία με συμμετοχή πάνω από 10.000 αλληλέγγυων εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών - συγκρούσεις με τα Ματ στο Υπ. Απασχόλησης, εκτεταμένες επιθέσεις σε πολυτελή καταστήματα – Θεσσαλονίκη: Πορεία 2000 ατόμων, κατά την διάρκεια της πορείας σπάστηκε η πόρτα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου.







24-25/1: Διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης (Ν.Φιλαδέλφεια)

31/1: Πορεία αλληλεγγύης στον ΗΣΑΠ Πειραιά








4/2: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΚΟΠ και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη 1η ΔΥΠΕ Αττικής, η οποία είναι η εποπτεύουσα αρχή των Νοσοκομείων του Νομού Αττικής καταγγέλοντες τις συνθήκες εργασίας.


6/2: Επίθεση σε γραφεία επινοικίασης εργαζομένων Παρέμβαση στο Ε.Κ. Κοζάνης


7/2: Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα οργάνωσε παρέμβαση στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, Mediterranean Cosmos. Στην παρέμβαση συμμετείχαν 70 άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους και μοιράστηκαν κείμενα στους/στις εργαζόμενους/ες που καλούσαν σε πορεία στις 19/1




9/2: Κατάληψη ραδιοφωνικών σταθμών στη Μυτιλήνη Παρέμβαση αλληλεγγύης στο Ωραιόκαστρο


13/2: Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Κοζάνη


17/2: Επίθεση στα γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ στον Πειραιά / Συγκέντρωση στην Κομοτηνή


18/2: Παρέμβαση αλληλεγγύης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας (Αθήνα)


19/2: Συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Bόλος, Χανιά


19/2: Επίθεση σε εταιρίες καθαρισμού εταιρείες που αναλαμβάνουν εργολαβίες στο χώρο του καθαρισμού. Το μεσημέρι δέχεται επίθεση η "Οικολογική" στον Πειραιά, και το απόγευμα η "Αριάνθη" στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Οι επιθέσεις έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και σε όλους τους εκμεταλλευόμενους


20/2: Έπειτα από απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων Πετραλώνων/Κουκακίου/Θησείου, έγινε κατάληψη στον σταθμό του ΗΣΑΠ, διαβάζονταν συνεχώς κείμενα από το μικρόφωνο του σταθμού, ενώ αντί να χτυπήσουν εισιτήριο, στους επιβάτες μοιραζόταν το κείμενο της λαϊκής συνέλευσης.


21/2: Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων μέσω εργολαβιών στο Α.Π.Θ. και την εργοδοτική τρομοκρατία από την «Πρωτοβουλία για την κοινή δράση ενάντια στις εργολαβίες στο Α.Π.Θ.». Στην εκδήλωση συμμετείχε εργαζόμενη-συνάδελφος και συναγωνίστρια του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού


25/2: Η Πρωτοβουλία των 90 Σωματείων για την για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ΗΣΑΠ στην οδό Αθηνάς .Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΕΚΟΠ και της Πρωτοβουλίας Σωματείων με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΣΑΠ Α.Ε. κ. Παπαθανάση και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε αυτήν οι εκπρόσωποι των σωματείων θέσανε τα αιτήματα για την κατάργηση του σύγχρονου δουλεμπορίου και όλων των μορφών ελαστικής και επισφαλούς εργασίας.

οι δράσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου